Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Перший заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації

Рудик у передвиборчій програмі пообіцяла побудувати систему автоматичного збору інформації про зв'язки між членами олігархічних кланів

15 червня 2019 року на офіційному сайті політичної партії "Голос" була зареєстрована передвиборча програма партії, за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою побудувати систему автоматичного збору інформації про зв'язки між членами олігархічних кланів з даних про фінансові транзакції, державних і приватних реєстрів та відкритих даних в інтернеті.
Не виконано
Сказано 15 червня 2019 р.

Джерело

  • 1
  • https://goloszmin.org/

Результат

У своїй передвиборчій програмі 2019 року партія «Голос» обіцяла побудувати систему автоматичного збору інформації про зв'язки між членами олігархічних кланів. Зокрема, побудова такої системи, за версією партії «Голос», передбачає використання сучасних цифрових технологій та аналізу великих даних. Партія обіцяла зробити побудовану модель публічною та такою, яка впливатиме на ухвалення кадрових рішень в питань.

Верифікація даної обіцянки враховує декілька факторів.

Побудова системи автоматичного збору інформації про зв'язки між членами олігархічних кланів безпосередньо не стосується повноважень народних депутатів.

Тому «Слово і діло» провела аналіз ресурсів, які безпосередньо пов’язані з партією «Голос» для виявлення факту наявності відповідних онлайн ресурсів, де були б представлені публічно моделі олігархічних угрупувань, система автоматичного збору інформації про зв'язки між членами олігархічних кланів тощо. Адже, «Голос» обіцяла, що така інформація буде відкритою та доступною

За час проведення дослідження ми не виявили відповідної інформації, тому вважаємо, що партія «Голос», та її представники у парламенті, провалили власну передвиборчу обіцянку.