Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Чернігова

Атрошенко пообіцяв першим утеплити 100 будинків по урядовій програмі

9 січня 2019 року міський голова Чернігова Владислав Атрошенко пообіцяв першим утеплити 100 будинків по урядовій програмі. - Місто має такі амбітні плани: нам потрібно першими в Україні це зробити. Чернігів першим утеплить 100 будинків по цій урядовій програмі, - таку я ставлю задачу. Для цього вже зараз потрібно починати проводити термоаудит будинків, а після затвердження джерел фінансування відповідно до законодавства оголошувати торги, - доручив Владислав Атрошенко.
Архів
Сказано 9 січня 2020 р.

Джерело

  • https://cntime.cn.ua/vsi-novini/item/28104-chernihiv-postavyv-ambitnu-metu-uteplyty-sto-bahatopoverkhivok
  • Лист заступника міського голови О.А. Ломака
  • Лист заступника міського голови О.А. Ломака
  • Лист Чернігівської міської ради від 28 грудня 2021 року

Результат

За інформацією міської ради від 30 квітня 2020 року участь Чернігова у програмі Державної установи «Фонд енергоефективності» призупинена до рішення Кабінету Міністрів України щодо механізму фінансування Фонду енергоефективності.

За інформацією міської ради від 2 листопада 2020 року у Чернігові, за участю експертів Фонду енергоефективності, неодноразово проходили консультативно-дорадчі заходи, які мали на меті роз’яснення питань щодо можливих моделей співпраці у напрямку отримання фінансування на енергоефективності заходи для ОСББ міста, а також проведення енергетичних аудитів будинків і розробки проєктно-кошторисної документації.

28 грудня 2021 року Чернігівська міська рада повідомила, що проєкт не реалізовується з січня 2020 року. Причиною цього є не схвалення проєкту енергоефективності Наглядовою радою ДУ "Фонд енергоефективності". Відповідно по якому, передбачалось часткове відшкодування коштів з заходів енергоефективності.

Враховуючи, що урядову програму призупинено, то міська влада не може впливати на її реалізацію. Отже, обіцянку перенесено до архіву, вона не буде впливати на рейтинг міського голови.