Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Член Комітету з питань цифрової трансформації

Соха зобов'язався, відповідно до меморандуму партії, добровільно скласти депутатські повноваження у разі порушення принципів Меморандуму

28 червня 2019 року кандидат в народні депутати від партії "Слуга народу", відповідно до меморандуму про відповідальність народного депутата, зобов'язався добровільно скласти депутатські повноваження у разі порушення ключових принципів партії, положень Меморандуму, відмови від голосування за законопроекти, передбачені програмою партії, виходу з фракції та рішення фракції про виключення.
Не виконано
Сказано 28 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/sluganarodu.official/posts/620209158485087
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=634

Результат

Моніторинг голосувань показав, що Роман Соха не підтримував усі законопроєкти, передбачені передвиборчою програмою. Наприклад, "не голосував" за законопроєкт №1032 щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури у другому читанні, який стосується виконання пункту програми щодо здійснення радикального очищення та перезавантаження прокуратури.

30 листопада 2021 року Роман Соха оголосив про вихід із парламентської фракції "Слуга народу", однак після цього він так і не склав депутатські повноваження, хоча це і передбачено сьомим пунктом меморандуму.

Отже, обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки депутат так і не склав повноваження, хоча і порушив четвертий та сьомий пункти меморандуму.