Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Перший заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"

Железняк у передвиборчій програмі пообіцяв впровадити електронну сенсорну систему голосування

15 червня 2019 року на офіційному сайті політичної партії "Голос" була зареєстрована передвиборча програма партії, за списком якої йшов кандидат в народні депутати Железняк Ярослав з обіцянкою впровадити електронну сенсорну систему голосування.
Архів
Сказано 15 червня 2019 р.

Джерело

  • 1

Результат

2 березня 2021 року у ВРУ почала діяти система сенсорної кнопки, яка спрямована боротися з явищем неперсонального голосування.

Система сенсорної кнопки була запроваджена рішенням Голови ВРУ.

Фракція «Голос» наполягає, що рішення Голови ВРУ було викликано заявами представників фракції щодо неодноразових випадків порушення Регламенту ВРУ та щодо фактів неперсонального голосування. Зокрема, під час призначення Сергія Шкарлета Міністром освіти. Однак, «Слово і Діло» не має можливостей перевірити об’єктивність висловлювань, що саме діяльність фракції «Голос» змусила Голову ВРУ запровадити систему сенсорної кнопки під час голосувань.

Окрім цього, партія «Голос» обіцяла запровадити електронну сенсорну систему голосування за відбитком пальця чи іншою надійною ознакою ідентифікації. Запроваджена система голосування не передбачає ідентифікацію за відбитком пальця.

Враховуючи, що система сенсорного голосування була запроваджена рішенням Голови ВРУ, обіцянка переноситься в категорію «архівні обіцянки».

Статус обіцянки може бути змінено в разі змін в законодавчому полі голосуванням народних депутатів у стінах парламенту.