Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Перший заступник голови комітету з питань антикорупційної політики

Юрчишин у передвиборчій програмі пообіцяв запровадити електронні підручники

15 червня 2019 року на офіційному сайті політичної партії "Голос" була зареєстрована передвиборча програма партії, за списком якої йшов кандидат в народні депутати Юрчишин Ярослав з обіцянкою запровадити електронні підручники на цифрових планшетах для шкіл.
У процесі
Сказано 15 червня 2019 р.
Контроль виконання через 2 мiсяцi.

Джерело

  • 1
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2726

Результат

16 січня 2020 року ВРУ ухвалила законопроект №0901 про повну загальну середню освіту. Стаття 52 Закону передбачає: інформаційне забезпечення учасників освітнього процесу здійснюється шляхом надання доступу до публічних освітніх, наукових та інформаційних ресурсів, у тому числі до Інтернету, надання електронних підручників та інших мультимедійних навчальних ресурсів у порядку, визначеному законодавством.

Центральний орган виконавчої влади у сфері освіти і науки забезпечує створення та функціонування спеціального інформаційного ресурсу в Інтернеті, на якому у вільному доступі в повному обсязі розміщуються безоплатні електронні версії підручників або електронні підручники для здобуття повної загальної середньої освіти, а також інші навчальні матеріали, повністю чи частково виготовлені за кошти державного бюджету.

Незважаючи на те, що під час розробки закону були враховані низка поправок від депутатів фракції "Голос", фракція не підтримала ухвалення ініціативи. Зокрема, під час голосування депутати "утримались".

Однак, станом на сьогодні школи не відмовились від використання паперової версії підручників. Обіцянка залишається в процесі реалізації.