Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Перший заступник голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"

Клименко у передвиборчій програмі обіцяє запустити міжнародний науковий аудит окремих установ

15 червня 2019 року на офіційному сайті політичної партії "Голос" була зареєстрована передвиборча програма партії, за списком якої йшла кандидат в народні депутати з обіцянкою запустити міжнародний науковий аудит окремих установ.
Не виконано
Сказано 15 червня 2019 р.

Джерело

  • https://goloszmin.org/storage/app/media/files/Program.pdf
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2_5_1_J?ses=10010&num_s=2&num=&date1=&date2=&name_zp=&av_nd=&prof_kom=0&is_gol_kom=0&dep_fr=3029&stan_zp=0&date3=&is_zakon=0&n_act=&gneu_decision_present=&sub_zak=0&type_doc=3&type_zp=0&vid_zp=0&edition_zp=0&is_urgent=0&ur_rubr=0&sort=0&out_type=&id=&page=1

Результат

Запровадження міжнародного наукового аудиту наукових та освітніх установ України не прерогатива депутатів ВРУ. Це скоріше повноваження виконавчої гілки влади. Зокрема, відповідним аудитом в Україні може займатися Державна аудиторська служба.

Поряд з цим, для верифікації цієї передвиборчої обіцянки партії «Голос» «Слово і діло» проаналізувало законодавчі ініціативи народних депутатів у ВРУ від фракції «Голос» для з’ясування чи були зареєстровані постанови, або проєкти законів, які покликані запровадити міжнародний аудит вітчизняних об’єктів науки та освіти. Ми не знайшли відповідних ініціатив, тому обіцянка отримує статус «не виконано».

Варто додати, що статус обіцянки може бути змінено в разі отримання офіційної інформації, що партія «Голос» здійснювала конкретні кроки для проведення міжнародного наукового аудиту вітчизняних окремих установ.