Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Рубльов запевнив, що проголосує за закон про ринок землі за певних умов

6 грудня 2019 року народний депутат України Вячеслав Рубльов запевнив, що проголосує за закон про ринок землі за певних умов. "За таких умов я проголосую, коли буде відсутній ринок землі для іноземців, коли буде стояти чітко скільки землі можна в одні руки отримувати громадяни, які проживають тут в області... хай купують землі там, де вони проживають. То ці люди тоді мають відповідальність за це". (відео 08 : 52).
Архів
Сказано 6 грудня 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=lg2EB4Q8KDs&feature=youtu.be&t=532
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5095

Результат

31 березня 2020 року ВРУ прийняла законопроект №2178-10 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Законопроектом передбачено відкриття ринку землі з 1 липня 2021 року. Право власності на землю сільськогосподарського призначення після проходження матимуть громадяни України, юридичні особи, які зареєстровані в Україні та учасниками яких є українці, держава або громади, самі територіальні громади. Селяни матимуть можливість продавати свої паї юридичним особам, та державі. До 1 січня 2024 року громадяни України можуть набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею до 100 га. До 1 січня 2030 року ціна земельної ділянки не може бути меншою її нормативної грошової оцінки, а розрахуватися за куплену земельну ділянку можна буде тільки в безготівковій формі. З 14 запропонованих депутатом до законопроекту правок не було враховано жодної. Законопроект передбачає виконання 2 умов з 3 запропонованих депутатом. Водночас в законопроекті не йдеться про жодну приналежність особи до регіону, де можна придбати землю. Народний депутат не голосував за вказаний законопроект. Обіцянка переноситься до Архіву.