Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Загороднюк пообіцяв відвідувати військові частини без попередження

21 листопада 2019 року міністр оборони України Андрій Загороднюк пообіцяв відвідувати військові частини без попередження.
Не виконано
Сказано 21 листопада 2019 р.

Джерело

  • https://ukr.lb.ua/news/2019/11/21/442840_andriy_zagorodnyuk_yakshcho_mi_kraina.html?fbclid=IwAR0JZYLZRdhUaFrvcNrXlAthCS8C4QZ6krnhdXKMovkhAF34vwMigwFp0gQ
  • Лист Міноборони від 24 липня 2020 року
  • Лист редакції аналітичного порталу
  • Запит редакції аналітичного порталу

Результат

Редакція аналітичного порталу «Слово і діло» у травні, червні та липні 2020 року направляла запити до Міноборони із запитанням: «Яку кількість поїздок було здійснено в період з вересня 2019 року по березень 2020 року екс-міністром оборони України Андрієм Загороднюком до військових частин? Яка кількість таких поїздок була здійснена без попередження?». Відповідь вдалося отримати з третього разу.

Відповідно до листа Міноборони від 24 липня 2020 року, міністр оборони Загороднюк з вересня 2019 року по березень 2020 року здійснив 15 робочих поїздок до військових частин.

Враховуючи те, що в листі не надано відповіді на уточнююче запитання, робочі поїздки визначено, як такі, що попередньо плануються – а обіцянці присвоєно статус «не виконано» після відставки міністра.

Нагадаємо, відповідно до регламенту аналітичного порталу, якщо суб’єкт обіцянки або третя особа не погоджується зі статусом обіцянки, надаючи документально підтверджені докази її виконання або невиконання, аналітики порталу беруть до уваги такі докази й повторно вивчають коректність статусу. Якщо надані докази є достовірними, статус обіцянки може бути змінений.