Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Перший заступник голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"

Клименко у передвиборчій програмі пообіцяла оновити та модернізувати систему прокуратури

14 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Голос", за списком якої йшов кандидат в народні депутати Юлія Клименко з обіцянкою оновити та модернізувати систему прокуратури.
Не виконано
Сказано 15 червня 2019 р.

Джерело

  • https://goloszmin.org/program
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=634

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано" через те, що фракція політичної партії "Голос" обіцяли в програмі оновити і модернізувати систему прокуратури, самостійно не ініціювали з цього питання жоден законопроект. Нардеп не голосувала за запропонований законопроект, який був прийнятий в цілому - "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів щодо реформи органів прокуратури" № 1032, де чітко прописані зазначені пункти щодо реформи прокуратури. Слід зазначити, що деякі поправки "Голоси" були прийняті при підготовці до другого читання законопроекту.

Політична передвиборча програма "Голоси" звучала наступним чином: оновити і модернізувати систему прокуратури: замість нинішньої прокуратури створити компактний офіс Генерального прокурора і систему прокуратури європейського зразка, відновити вимога про наявність у Генпрокурора юридичної освіти.

Всі вищевказані пункти містяться в законопроекті № 1032. Основними положеннями законопроекту є:

- замість діючої структури органів прокуратури побудова після проведення атестації прокурорів нової структури у вигляді: Офіс Генерального прокурора, обласні прокуратури, окружні прокуратури. Надання Генеральному прокурору права ліквідовувати і реорганізовувати окружні та обласні прокуратури;

- надання можливості для всіх кандидатів з вищою юридичною освітою і стажем роботи в сфері права брати участь у відборі на заміщення посад у всіх органах прокуратури;

- особи, які не займали посаду прокурора на момент набрання чинності Законом, мають право, за умови наявності вищої юридичної освіти та стажу роботи в галузі права, взяти участь у відкритому конкурсі на вакантні посади прокурора в Офісі Генерального прокурора, обласних прокуратурах, окружних прокуратурах, які з'явилися після звільнення прокурорів за власним бажанням, чи не успішного проходження прокурорами атестації або з інших причин.