Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рябошапка планує до січня 2020 року завершити реформу Генеральної прокуратури

4 жовтня 2019 року генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що планує до січня 2020 року завершити реформу Генеральної прокуратури. «У найближчих планах до нового року завершити реформу Генеральної прокуратури, перетворивши її в Офіс генерального прокурора. Протягом першого кварталу, орієнтовно, зробити переатестацію в обласних прокуратурах, і до 1 вересня завершити атестацію в районних прокуратурах. Тобто, протягом року завершити переатестацію і після того ми будемо бачити кількість вакантних посад і наші потреби», – заявив Рябошапка (відео 17:35).
Виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/L4q85xVoHcM?t=1055
  • https://www.gp.gov.ua/ua/about_office
  • http://www.golos.com.ua/article/325727?fbclid=IwAR1lBqVnYUx_AOexYnM8nYhVMZkOxEi7i0RvA2USueZg-96rFZyAexu2-AQ

Результат

З початком січня 2020 року розпочав роботу Офіс Генерального прокурора – центральний орган в системі прокуратури, який було створено на місці ліквідованої Генеральної прокуратури України в межах реформування системи прокуратури. Наказ про запуск Офісу було підписано 23 грудня генпрокурором Русланом Рябошапкою (№351).

В структуру нового офісу входить: 12 департаментів; 8 окремих управлінь; 2 спеціалізовані прокуратури. Забезпечують його роботу 1500 працівників.

Враховуючи те, що Генеральну прокуратуру перетворено в Офіс генерального прокурора відповідно до заявлених термінів, обіцянці присвоєно статус «виконано».