Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук у програмі обіцяє стимулювати споживачів інвестувати в зменшення енерговитрат за допомогою інструментів фінансової, організаційної та експертної підтримки з боку держави

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у програмі обіцяє стимулювати споживачів інвестувати в зменшення енерговитрат за допомогою інструментів фінансової, організаційної та експертної підтримки з боку держави (зокрема, з використанням Фонду енергоефективності). Для цього уряд розробить та впровадить довгострокову стратегію з термомодернізації житлових будівель, реалізує Національний план дій з енергоефективності до 2030 року, Стратегії термомодернізації будівель в частині як громадських, так і житлових будівель, Національний план збільшення кількості будівель з близьким до нульового рівнем споживання енергії.
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team
  • https://program.kmu.gov.ua/

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту «Програма діяльності Кабінету Міністрів України», який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 4 лютого 2020 року, розробити та представити КМУ проєкт розпорядження "Про затвердження Стратегії термомодернізації будівель" передбачено до кінця грудня 2020 року. У цей проміжок часу Мінрегіон мав провести аналітичне дослідження щодо визначення економічно доцільних підходів до термомодернізації будівель.

З 2020 року до кінця грудня 2024 року Мінрегіон мав визначити план заходів стимулювання економічно доцільної термомодернізації будівель, включаючи заходи щодо поетапної комплексної термомодернізації будівель, заходи щодо будівель з найгіршими характеристиками та їх періодичний перегляд.

У період з січня 2021 року до кінця грудня 2024 року вищезазначене міністерство мало розробити та затвердити методики розрахунку довгострокових національних цілей та порядку їх моніторингу на підставі визначення очікуваної економіки від впровадження Стратегії термомодернізації будівель.

Протягом шести місяців каденції уряду не вдалося стимулювати споживачів інвестувати в зменшення енерговитрат за допомогою інструментів фінансової, організаційної та експертної підтримки з боку держави, тому обіцянка «не виконана».