Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук у програмі обіцяє переглянути бюджетні програми в сфері житлової політики з метою зміщення держдопомоги в сторону найбільш соціально незахищених верств населення

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у програмі обіцяє переглянути існуючі бюджетні програми в сфері житлової політики з метою зміщення державної допомоги в сторону найбільш соціально незахищених верств населення. Бюджетна підтримка буде більш конкретною та спрямованою на конкретні цільові групи громадян.
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://program.kmu.gov.ua/
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту "Програма діяльності Кабінету Міністрів України", який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 4 лютого 2020 року, реалізувати бюджетні програми, які направлені на забезпечення громадян житлом, де головним розпорядником коштів визначено Мінрегіон, передбачено до 2021 року.

З метою встановлення критеріїв надання житла громадянам безоплатно або за доступну плату в найм (оренду); визначення групи (категорії) населення щодо першочергового забезпечення житлом та удосконалення існуючих механізмів для задоволення житлових потреб громадян, потребуючих поліпшення житлових умов передбачається до березня 2021 року розробити та схвалити проєкт Житлового кодексу України.

Протягом шести місяців каденції уряду не вдалося переглянути бюджетні програми в сфері житлової політики з метою зміщення держдопомоги в сторону найбільш соціально незахищених верств населення, тому обіцянка «не виконана».