Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук у програмі обіцяє вдосконалити механізми управління у багатоквартирних будинках

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у програмі обіцяє, що для громадян, які проживають у багатоквартирних будинках, уряд вдосконалить механізми управління, що максимально продовжить строк їх експлуатації, зокрема уряд встановить порядок передачі безоплатно у власність співвласникам багатоквартирних житлових будинків земельних ділянок, на яких вони розташовані, а також унормує на законодавчому рівні спірні питання управління спільним майном у багатоквартирному будинку.
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team
  • https://program.kmu.gov.ua/
  • https://program.kmu.gov.ua/
  • https://program.kmu.gov.ua/

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту "Програма діяльності Кабінету Міністрів України", який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 4 лютого 2020 року, розробити та представити Кабміну проєкт законодавчого акту щодо удосконалення прийняття рішень співвласників багатоквартирного будинку передбачено до кінця грудня 2020 року.

Розроблення законопроєкту щодо набуття співвласниками БКБ права власності (безоплатного постійного користування) на земельну ділянку, на якій розташовані БКБ і належні до нього будівлі та споруди і його прибудинкова територія) передбачено до 2021 року.

Розроблення пропозицій та внесення змін до нормативної бази проектування, експертизи, контрактних відносин і закупівель, будівництва, утримання та ремонтів, експлуатації та ліквідації будівель і споруд передбачено здійснити до 2021 року.

Протягом шести місяців каденції уряду не вдалося вдосконалити механізми управління у багатоквартирних будинках, тому обіцянка «не виконана».