Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук у програмі обіцяє створити Містобудівний кадастр на державному рівні та інтегрувати його з іншими реєстрами та кадастрами

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у програмі обіцяє створити Містобудівний кадастр на державному рівні та інтегрувати його з іншими реєстрами та кадастрами для забезпечення відкритого та дистанційного доступу громадян, суб’єктів господарювання та потенційних інвесторів до актуальної містобудівної документації та іншої інформації у суміжних сферах, на які може впливати будівельна діяльність.
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://program.kmu.gov.ua/
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту "Програма діяльності Кабінету Міністрів України", який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 4 лютого 2020 року, створити Службу містобудівного кадастру (Головного управління містобудівного кадастру та моніторингу реалізації політики у сфері містобудування та архітектури) передбачено у період з січня 2020 року до кінця червня 2020 року. Перехід Містобудівного кадастру в робочу експлуатацію мав відбутись у 2022 році.

З січня 2020 року до кінця грудня 2024 року мало бути забезпечення інформаційної взаємодії містобудівного кадастру державного рівня із іншими кадастрами та інформаційними системами, зокрема, Державним земельним кадастром.

Протягом шести місяців каденції уряду не вдалося створити Містобудівний кадастр на державному рівні та інтегрувати його з іншими реєстрами та кадастрами, тому обіцянка «не виконана».