Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської групи "За майбутнє"
  • Член Комітету з питань бюджету

Батенко у передвиборчій програмі пообіцяв добиватися продовження системних реформ

14 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Тараса Батенко з обіцянкою добиватися продовження системних реформ.
Не виконано
Сказано 14 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=15444.html
  • http://ccu.gov.ua/sites/default/files/kp_0.pdf
  • http://www.ccu.gov.ua/sites/default/files/3_393_2020.pdf
  • https://www.unian.ua/politics/konstituciyniy-sud-yes-natyaknuli-na-pripinennya-finansovoji-dopomogi-cherez-rishennya-ksu-novini-ukrajina-11198768.html
  • https://nazk.gov.ua/wp-content/uploads/2020/10/Nakaz-492.pdf
  • http://www.ccu.gov.ua/sites/default/files/docs/13_p_2020.pdf

Результат

Тарас Батенко у передвиборчій програмі обіцяв добиватися продовження системних реформ передбачених угодою між Україною та Європейським союзом. Наразі нардеп виступає проти антикорупційної реформи, яка була однією з умов співпраці з ЄС, тому обіцянка отримує статус "не виконано".

20 травня 2020 року Тарас Батенко, разом з іншими депутатами, підписав додання до Конституційного суду, що до неконституційності призначення Ситника директором НАБУ.

28 серпня 2020 року КСУ задовольнив подання по Ситнику, прийнявши по ньому позитивне рішення.

5 серпня 2020 року Тарас Батенко разом з депутатами від ОПЗЖ, звернувся до КСУ з проханням заборонити НАЗК здійснювати перевірки необґрунтованих доходів у членів родини посадовця, які було отримано в результаті корупції та стягувати ці кошти на користь держави. Також, нардепи у поданні попросили скасувати ухвалу про внесення в декларацію всіх наявних коштів, в тому числі готівки, суб'єкта декларування, а також членів його родити в тому числі тих, що не проживають з ним, а також неповнолітніх дітей.

Невдовзі, вже 27 жовтня 2020 року КСУ ухвалив позитивне рішення по цьому поданню. В результаті чого за сприяння Батенка, суд зміг скасувати право НАЗК перевіряти, зберігати і оприлюднювати декларації. Відповідно доступу до цієї інформації не матимуть представники громадськості та ЗМІ. В результаті чого вдалося, шляхом подання до КСУ, заблокувати роботу Національного агентства з питань запобігання корупції.