Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Бакунець пообіцяв внести законопроект, який скасовує норму про обов'язкове перебування за кордоном протягом мінімум 24 годин при ввезенні товарів без мита

10 вересня 2019 року народний депутат України Павло Бакунець пообіцяв внести законопроект, який скасовує норму про обов'язкове перебування за кордоном протягом мінімум 24 годин при ввезенні товарів без мита. На даний момент без мита можна ввозити товари в ручному або супроводжуваному багажі сумою до 150 євро (в аеропортах - до 1000 євро) і вагою до 50 кг. Такі правила діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні більше 24 годин і в'їжджає в країну не частіше одного разу протягом 72 годин. При більш частому в'їзді без податків можна ввезти товари на суму лише до 50 євро. "Вважаю що слід запропонувати зміни до Податкового кодексу України та виключити положення, за якими на особу накладається зобов'язання знаходиться за межами України 24 години, якщо ти купуєш товар вартістю понад 500 євро або 50 кілограм ... Ми будемо вносити проект закону, що б все таки це змінити" (відео: 2:00).
Виконано
Сказано 10 вересня 2019 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/bakunetspavlo/videos/373676276897667/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=69265

Результат

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки за даними сайту ВРУ народний депутат виступив одним з ініціаторів законопроєкту про внесення змін до статей 191 та 196 Податкового кодексу України (щодо виключення часових обмежень) (№3733). Метою і завданням цього законопроєкту є забезпечення реалізації конституційного права законослухняних осіб повертатися в Україну без встановлення часового обмеження їх перебування за межами України. Зокрема пропонується скасувати норму про обов'язкове перебування за кордоном протягом мінімум 24 годин при ввезенні товарів без мита.