Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв співпрацювати з головою КМДА Віталієм Кличком

10 жовтня 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв співпрацювати з головою КМДА Віталієм Кличком. «Чому я його не звільнив? Просто ще не звільнив. Думаю про це. Я гадаю, що ці функції (мера й голови КМДА - ред.) повинні бути розділені. Наскільки я знаю, це було вже давно, він проти розділення. Тобто я не бачу конфлікту у цьому питанні. Просто в нього одна думка, у мене думка інша. Я обов'язково буду спілкуватися з мером паном Кличком, перед тим як я вирішу його звільнити», – заявив Зеленський (відео 2:22:35).
Виконано
Сказано 10 жовтня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/tMwWnMEC-VE?t=8555
  • Лист КМДА від 19 грудня 2019 року
  • https://kyivcity.gov.ua/kyiv_ta_miska_vlada/kyivskyi_miskyi_holova/

Результат

22 лютого 2022 року РФ визнала «незалежність» «ДНР» та «ЛНР».

Того ж дня президент України Володимир Зеленський оголосив: «Визнання Росією так званих «Донецької та Луганської народних республік» підтверджує її свідомий односторонній вихід з Мінських домовленостей і є явним порушенням міжнародного права, територіальної цілісності України та найсерйознішим ударом по політико-дипломатичному врегулюванню, над просуванням якого Україна та її партнери активно працюють».

24 лютого президент РФ офіційно оголосив про проведення «спецоперації на Донбасі». Цього ж дня військами агресора було обстріляно низку стратегічних об'єктів у різних областях України, повідомляється і про входження наземної техніки агресора на територію України.

У відповідь на це, в Україні запроваджено воєнний стан. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки стало справою всього Українського народу. Військові формування та правоохоронні органи України забезпечують гідну відсіч агресору.

В умовах ескалації ситуації на Донбасі та воєнного стану в Україні президент Зеленський, як і раніше, продовжує співпрацювати з головою КМДА, міським головою Києва Віталієм Кличком. Останнього не було звільнено з посади, як планувалося. Обіцянці присвоєно статус «виконано».

_________________________________________________________________________________

Президент Володимир Зеленський 1 березня на час війни в Україні призначив головою київської міської військової адміністрації професійного військового генерала Миколу Жирнова.

В умовах воєнного стану в Україні, комендантської години в Києві, президент Зеленський, як і раніше, продовжує співпрацювати з міським головою Києва Віталієм Кличком.