Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук у програмі обіцяє створити умови для спрощення доступу до адміністративних послуг для внутрішньо переміщених осіб та населення на тимчасово окупованих територіях

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у програмі обіцяє створити умови для максимального спрощення доступу до адміністративних послуг для внутрішньо переміщених осіб та населення на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та АР Крим. Зокрема, запровадити адміністративну процедуру реєстрації фактів народження та смерті, які відбулися на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та АР Крим, вдосконалити механізми, пов’язані з отриманням документів про громадянство, освіту відповідного рівня.
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team
  • file:///C:/Users/user30/Downloads/Zvit_2019_KMU.pdf
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/86439.html

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту «Програма діяльності Кабінету Міністрів України», який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 14 лютого 2020 року, розроблено правовий механізм адміністративної процедури державної реєстрації фактів народження та смерті, які відбулися на тимчасово окупованих територіях України (проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження адміністративної процедури державної реєстрації фактів народження та смерті, які відбулися на тимчасово окупованих територіях України»), який станом на початок березня не ухвалили.

Створити умови для спрощення доступу до адміністративних послуг для внутрішньо переміщених осіб та населення на тимчасово окупованих територіях віднесено до подальших запланованих дій уряду.

Протягом шести місяців каденції уряду не вдалося створити умови для спрощення доступу до адміністративних послуг для внутрішньо переміщених осіб та населення на тимчасово окупованих територіях, тому обіцянка «не виконана».