Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний

Деркач у передвиборчій програмі пообіцяв боротися за зміну інтуристичного керівництва «Укравтодору»

18 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Деркача Андрія з обіцянкою боротися за зміну інтуристичного керівництва «Укравтодору».
Не виконано
Сказано 18 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=17448.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=71376
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr43D?sklikannja=10&kodtip=5&rejim=1&KOD8011=2284

Результат

Звертаємо вашу увагу, що зміна керівництва Державного агентства автомобільних доріг України не здійснюється в межах повноважень народного депутата. Керівництво "Укравтодору" призначається розпорядженням Кабінету Міністрів України, тому виконання даної обіцянки буде залежати від діяльності депутата в межах своїх повноважень.

10 березня 2021 року у Верховній Раді України було зареєстровано законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про транспорт" (№5225). Ініціатором даного документу виступив народний депутат Андрій Деркач, однак законопроєкт не передбачає зміну керівництва "Укравтодору". Основною ціллю прийняття Закону є приведення змісту Закону України «Про транспорт» у відповідність до нормативних приписів Повітряного кодексу України, Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні" і "Про статус депутатів місцевих рад" шляхом внесення змін у термінологічні визначення Закону України "Про транспорт" щодо органів місцевого самоврядування та авіаційного транспорту і інфраструктури авіаційного транспорту. Прийняття законопроєкту також дозволить усунути прогалини в законодавстві з питань транспорту та транспортної інфраструктури в Україні.

Слід додати, що за даними сайту ВРУ станом на 14 травня 2021 року народний депутат подав всього 7 запитів до Кабінету Міністрів України, проте жоден з них не передбачає зміну керівництва "Укравтодору".

Враховуючи перелічені факти обіцянка отримує статус "не виконано".