Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук у програмі обіцяє скасувати фінансові та митні обмеження, що призводять до неефективного витрачання коштів

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у програмі обіцяє скасувати фінансові та митні обмеження, що призводять до неефективного витрачання коштів (дозвіл на прямі закупівлі за кордоном та безмитне ввезення наукового обладнання та матеріалів тощо).
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/ukrainski-vceni-maut-nalezni-umovi-dla-doslidzen-ta-integrovani-u-svitovij-naukovij-prostir
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/4495-17#Text

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту «Програма діяльності Кабінету Міністрів України», який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 14 лютого 2020 року, скасовувати фінансові та митні обмеження, що призводять до неефективного витрачання коштів на наукове обладнання, віднесено до подальших запланованих дій уряду.

Митний кодекс передбачає, що: звільнення від сплати ввізного мита надається на весь строк реалізації проекту наукового парку, але не більше ніж на два роки для обладнання та не більше ніж на один рік для комплектуючих і матеріалів з дня затвердження зазначеного переліку та обсягів товарів.

Враховуючи те, що відповідні норми не змінювали, обіцянка «не виконана».