Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Князєв пообіцяв зробити все, аби винний у смерті Олександра Комарніцького був покараний

24 червня 2019 року голова Національної поліції України Сергій Князєв пообіцяв зробити все, аби винний у смерті Олександра Комарніцького був покараний. Офіційна версія поліції: правоохоронець Сергій Пивовар під час виконання службових обов'язків відштовхнув Комарніцького, а чоловік впав і вдарився об асфальт. Співробітнику поліції, який підозрюється у застосуванні фізичної сили до потерпілого, повідомлено про підозру. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.
Не виконано
Сказано 24 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.npu.gov.ua/news/golovne/ochilnik-policziji-vinnichchini-vidstoronenij-vid-sluzhbi-na-period-provedennya-sluzhbovogo-rozsliduvannya-sergij-knyazjev/
  • https://vn.20minut.ua/Kryminal/politseyskogo-pislya-sutichki-z-yakim-pomer-vinnichanin-vidpustili-pid-10937030.html
  • http://reyestr.court.gov.ua/Review/83867843

Результат

Розслідує трагедію Державне бюро розслідувань, територіальне управління якого знаходиться в Хмельницькому. У суді цього ж міста обирали міру запобіжного заходу. Сергія Пивовара взяли під варту без права застави до 19 серпня 2019 року включно. На суді поліцейський стверджував, що Комарніцький напав на нього, а тому довелося оборонятися. 19 серпня 2019 року у Хмельницькому міськрайонному суді поліцейського відпустили під домашній арешт.

Враховуючи те, що поліцейський, якого звинувачують у смерті Олександра Комарніцького, не отримав покарання, тому обіцянці Князєва, після його заяви про відставку, було присвоєно статус «не виконано».