Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики

Литвиненко пообіцяв, що нероби, прогульники та кнопкодави будуть позбавлені мандату

3 вересня 2019 року народний депутат України Сергій Литвиненко пообіцяв, що нероби, прогульники та кнопкодави будуть позбавлені мандату.
Не виконано
Сказано 3 вересня 2019 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=133191844608663&id=100037535435594
  • https://www.youtube.com/watch?v=CklDjLdSYYk
  • https://gazeta.ua/articles/politics/_sluga-narodu-zbiraye-zasidannya-cherez-knopkodaviv/927120

Результат

11 вересня 2019 року депутат-мажоритарник від "Слуги народу" Сергій Литвиненко проголосував за іншого "слугу", ймовірно Олександра Скічка. На відео, опублікованому "Чесно", видно, як людина в другому рядку третього (якщо рахувати зліва направо) сектора тисне кнопку на місці сусіда праворуч від себе. Партія збирає засідання фракції, на якому планують заслухати нардепів-кнопкодавів Олену Копанчук та Сергія Литвиненка та визначити їм покарання. Про це в кулуарах повідомив представник партії Михайло Радуцький.

На ранковому засіданні парламенту 12 вересня 2019 року кнопкодавам від "Слуги народу" дали слово, аби пояснити свій вчинок. Литвненко перепросив через голосування за колегу та пообіцяв віддати місячну зарплатню благодійним фондам. До нього приєдналася і Копанчук: "Для мене це буде важливим уроком на все життя. Також я приєднуюся до позиції передати свою заробітну платню у благодійний фонд". Враховуючи те, що сам депутат відступився від своїх слів та не був позбавлений мандату, обіцянка отримує статус "не виконано".