Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук пообіцяв до кінця 2019 року провести «інвентаризацію країни»

2 вересня 2019 року прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пообіцяв до кінця 2019 року провести «інвентаризацію країни». «До кінця року ми широкими мазками плануємо зосередитися на інвентаризації країни. Ми проаналізуємо всі державні реєстри, всі бази даних, всі існуючі об'єкти, всі державні органи і так далі, і тому подібне. Для того, щоб зрозуміти, що насправді ми маємо. Тому що сьогодні цифри нас дуже часто обманюють. Ми не можемо нормально порахувати бюджет на наступний рік», – заявив Гончарук (відео 14:51).
Не виконано
Сказано 2 вересня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/bhFqvH4UfDk?t=891
  • https://audit.gov.ua/analitika
  • Запит від «Слово і Діло»
  • Лист Мінфіну
  • https://t.me/PMHoncharuk/134
  • https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-rozpochav-pilotnij-proekt-dlya-stvorennya-cifrovogo-id-gromadyan-ukrayini
  • Лист Мінцифри

Результат

З метою перевірки виконання заявленої обіцянки редакція аналітичного порталу «Слово і Діло» направила запит до Кабміну, який переслав його до Мінцифри та Мінфіну.

Відповідно до листа Мінцифри від 13 січня 2020 року, було залучено проєкт міжнародної технічної допомоги «EGOV4UKRAINE» спільно з яким розроблено методику та інструмент із забезпечення проведення аудиту функціонування національних електронних інформаційних ресурсів. Обстеження пройшли 209 суб'єктів, серед яких: 71 державний орган влади, 24 ОДА, 24 міські ради, 23 територіальні підрозділи, 56 держпідприємств. З попередніми аналітичними даними, які сформовано на основі зібраної інформації можна ознайомитись за посиланням: https://audit.gov.ua/analitika. Іншої інформації не було надано.

У листі Мінфіну було вказано, що для підготовки держбюджету головні розпорядники коштів відповідно до вимог законодавства готують бюджетні запити (документи, що містять пропозиції щодо обсягу коштів, необхідних для виконання покладених функцій), також на всіх стадіях бюджетного процесу здійснюється оцінка ефективності бюджетних програм. Іншої інформації не було надано.

Однак, відповідно до грудневої інформації Урядового порталу та соцмереж прем'єр-міністра, аудит стану технічної безпеки та захисту наявних реєстрів, повноти та достовірності даних користувачів у вже наявних реєстрах, зокрема, проведення порівняння даних різних реєстрів між собою, планується здійснити протягом наступних шести місяців.

Враховуючи те, що до кінця 2019 року уряду не вдалося проаналізувати всі державні реєстри, всі бази даних, обіцянці присвоєно статус «не виконано».