Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Дубінський пообіцяв проголосувати за зняття мораторію на землю при виконанні ряду умов

5 серпня 2019 року Олександр Дубінський пообіцяв проголосувати за зняття мораторію на землю при виконанні ряду умов, а саме: запровадження нової нормативно-грошової оцінки землі та розподілу земель в кадастрі.
Архів
Сказано 5 серпня 2019 р.

Джерело

  • https://strana.ua/articles/interview/215411-aleksandr-dubinskij-rasskazal-ob-otnoshenijakh-s-kolomojskim-o-svoikh-kvartirakh-i-mashinakh.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5095

Результат

31 березня 2020 року ВРУ прийняла законопроект №2178-10 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Законопроектом передбачено відкриття ринку землі з 1 липня 2021 року. Право власності на землю сільськогосподарського призначення після проходження матимуть громадяни України, юридичні особи, які зареєстровані в Україні та учасниками яких є українці, держава або громади, самі територіальні громади. Селяни матимуть можливість продавати свої паї юридичним особам, та державі. До 1 січня 2030 року ціна земельної ділянки не може бути меншою її нормативної грошової оцінки, а розрахуватися за куплену земельну ділянку можна буде тільки в безготівковій формі. Запровадження ринку землі автоматично скасовує мораторій. Враховуючи 2 умови, зазначених депутатом необхідних для виконання обіцянки, фактично було виконано тільки одну, про запровадження нормативно-грошової оцінки землі. Обіцянка переноситься до архіву.