Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань бюджету

Северин у передвиборчій програмі пообіцяв особисто внести законопроект про декларування чиновниками та їхніми родинами не лише доходів, а й витрат

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Сергія Северина з обіцянкою особисто внести законопроект «Про декларування чиновниками та їхніми родинами не лише доходів, а й витрат».
Не виконано
Сказано 25 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21144.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70915

Результат

29 червня 2021 року народні депутати Верховної Ради України підтримали законопроєкт №4651 про відповідальність за недостовірне декларування. Таке голосування у парламенті відбулося після того, як він отримав пропозиції до документа від президента Володимира Зеленського. Згідно з президентськими правками, неподання декларації уповноваженою особою пропонується карати штрафом, громадськими роботами, обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі строком на один рік. Також з законопроєкту вилучили положення, згідно з яким майно, що перебуває у володінні або користуванні членів сім'ї декларанта, необхідно вказувати у декларації, лише якщо члени сім'ї декларанта подали йому відповідну інформацію. Однак народний депутат не є співавтором законопроекту.

Також за даними сайту ВРУ станом на 29 червня народний не вносив подібних або альтернативних законодавчих ініціатив, тому обіцянку отримує статус "не виконано".

Нагадаємо, що народний депутат у своїй передвиборчій програмі обіцяв особисто подати законопроєкт щодо запровадження декларування чиновниками й членами їхніх родин, і не лише доходів, але й витрат.