Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв забезпечувати будівництво спортивних об'єктів по всій країні

18 липня 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв забезпечувати будівництво спортивних об'єктів по всій країні. «Потрібен стратегічний підхід. Ми підготуємо план будівництва спортивних об'єктів по всій країні і будемо вкладатися в це. Я взагалі все, що обіцяю, я роблю зазвичай», – заявив Володимир Зеленський.
Виконано
Сказано 18 липня 2019 р.

Джерело

  • http://nikvesti.com/news/politics/163268
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1928-IX#Text
  • https://youtu.be/kptpxqPKYBI?t=2615

Результат

Станом на грудень 2021 року (по суті, станом на середину каденції президента Зеленського) президент, уряд, профільні міністерства, місцеві органи влади сприяють та системно забезпечують будівництво спортивних об'єктів по всій країні. Перш за все це відбувається в рамках ініційованих президентом Зеленським програм «Велике будівництво» (започатковано у 2019 році), «Активні парки – локації здорової України» (започатковано у 2021 році).

Продовжиться процес і у 2022 році. Наприклад:

– cубвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток спортивної інфраструктури, у тому числі реконструкцію, будівельно-ремонтні роботи об'єктів закладів фізичної культури і спорту, що забезпечують розвиток резервного спорту, льодових палаців/арен та стадіонів на 2022 рік визначена на рівні 800 мільйонів гривень;

– cубвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виконання окремих заходів з реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України» визначена на рівні 143,1 мільйона гривень.

Щодо досягнень 2019-2021 років. Наприклад, кількість відремонтованого/побудованого наближається до 600 активних парків, 900 спортивних майданчиків, 193 стадіонів та 25 басейнів. Частину з цих об'єктів буде завершено вже у 2022 році.

Враховуючи такий стан справ, обіцянці присвоєно статус «виконано». У майбутньому рецензія обіцянки може бути розширена.