Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Герасименко у передвиборчій програмі пообіцяв домагатися щоб суди були чесними та непідкупними

20 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Ігоря Герасименко з обіцянкою домагатися щоб суди були чесними та непідкупними.
У процесі
Сказано 20 червня 2019 р.
Контроль виконання через 1 мiсяць.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21089.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14051

Результат

29 червня 2021 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт 3711-д(про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України), який перезапускає Вищу кваліфікаційну комісію суддів (ВККС). ВККС – головний орган, який займається добором й оцінюванням суддів і рекомендує їх до призначення на посаду. Відбір до ВККС буде проходити у два етапи.

На першому етапі – членів ВККС відбиратиме Конкурсна комісія з питань доброчесності, яка буде складатися з шести членів: трьох чинних (або у відставці) суддів та трьох незалежних міжнародних експертів. Зокрема, депутати підтримали поправку №453 депутатки від “Слуги народу” Анастасії Радіної, яка передбачає, що рішення конкурсної комісії ухвалюються більшістю голосів за умови, що щонайменше двоє незалежних експертів, номінованих міжнародними партнерами, підтримали таке рішення; в разі неможливості прийняти рішення більшістю голосів прийнятим вважається рішення, яке підтримали щонайменше двоє незалежних експертів.

На другому етапі - після того, як конкурсна комісія затвердить перелік гідних кандидатів, остаточний склад ВККС з 16 членів призначить Вища рада правосуддя (ВРП) з-поміж запропонованих. Вища кваліфікаційна комісія суддів України вважається повноважною за умови призначення до її складу щонайменше 11 членів.

Ігор Герасименко підтримав ухвалення ініціативи