Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань транспорту та інфраструктури

Пашковський у передвиборчій програмі пообіцяв добиватися розвитку української культури

20 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Максима Пашковського з обіцянкою добиватися розвитку української культури шляхом гідного державного фінансування та пільг, а не заборон і штрафів.
У процесі
Сказано 20 червня 2019 р.
Контроль виконання через 1 мiсяць.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21027.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=7598
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=8018
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=6002
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70328

Результат

Станом на 5 березня 2021 року Верховна Рада прийняла низку законопроектів стосовно розвитку української культури. А саме:

№3550 "Про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння розвитку фізичної культури і спорту". Законопроект дозволить забезпечити розвиток фізичної культури і спорту, формування здорового способу життя громадян України, для цього пропонується надати їм право на отримання в оренду державного та комунального майна без проведення аукціону за умови збереження та використання орендованих приміщень для розвитку фізичної культури і спорту.

№3851 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій". Метою проекту Закону є впровадження податкових механізмів для надання державної підтримки сферам культури, туризму та сектору креативних індустрій з метою недопущення їх стагнації задля збереження і створення нових робочих місць.

№3377 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)". Законопроект розроблений з метою актуалізації, вдосконалення правових відносин у багатьох сферах життєдіяльності, які зазнали змін у зв’язку із поширенням коронавірусу COVID-19, в тому числі і в сфері розвитку культури.

Народний депутат проголосував за всі вищевказані законопроекти.

Також готується до другого читання законопроект №4318 "Про внесення змін до Закону України "Про культуру" щодо загальних засад надання населенню культурних послуг", який передбачає визначення на законодавчому рівні загальних засад надання населенню якісних і доступних культурних послуг.