Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Перший заступник голови Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Івахів у передвиборчій програмі пообіцяв перехід на альтернативні джерела енергії

21 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Степана Івахіва з обіцянкою забезпечити перехід на альтернативні джерела енергії, які б фінансувалися за рахунок держаного бюджету.
У процесі
Сказано 21 червня 2019 р.
Контроль виконання через 2 мiсяцi.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=17352.html

Результат

19 червня 2020 року Верховна Рада прийняла законопроект №2284 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів".

Законом вперше в Україні запроваджуються зелені облігації як окремий підвид цінних паперів та встановлюються правила для учасників відповідного ринку.

Так, статтею 18 закону встановлюються:

– поняття зелених облігацій та проектів екологічного спрямування (із визначенням конкретних напрямів, на які можуть спрямовуватись кошти, залучені від емісії таких облігацій);

– коло емітентів зелених облігацій (із визначенням правового режиму для тих, хто реалізує та фінансує проекти екологічного спрямування);

– принципи розкриття інформації емітентами, вимоги щодо звітності та використання надходжень, що будуть залучені від інвесторів на фінансування та/або рефінансування витрат проектів екологічного спрямування.

Степан Івахів "не голосував" за даний документ.