Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Перший заступник голови Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Івахів у передвиборчій програмі пообіцяв запровадити грошові винагороди для тих громадян, які повідомили про хабарника та допомогли зловити його на гарячому

21 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Степана Івахіва з обіцянкою запровадити грошові винагороди для тих громадян, які повідомили про хабарника та допомогли зловити його на гарячому.
Не виконано
Сказано 21 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=17352.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1159
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_dep?vid=6&kod=12

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано" згідно законопроекту, прийнятому 17 жовтня 2019 року "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо викривачів корупції" № 1010.

Народний депутат Івахів не голосував за даний законопроект, хоча був зареєстрований за допомогою електронної системи реєстрації.

Стаття 130. Виплата винагороди викривачу передбачає наступний механізм винагороди викривачу:

1. За повідомлення про корупційний злочин, активне сприяння його розкриттю, якщо грошовий розмір предмета злочину або завдані державі збитки від такого злочину в п'ять тисяч і більше разів перевищують розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на час вчинення злочину, викривачу виплачується винагорода у вигляді 10 відсотків від грошового розміру предмета корупційного злочину або від завданого державі збитку після ухвалення обвинувального вироку суду, але не більше трьох тисяч мінімальних заробітних плат, встановлених на час вчинення злочину.

2. Суд визначає конкретний розмір винагороди, що підлягає виплаті викривачу, з урахуванням певних критеріїв. Партія "Слуга народу" підтримувала даний документ більшістю нардепів.