Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний

Разумков обіцяє, що в партії "Слуга Народу" не буде людей, які працюватимуть на олігархів

22 липня 2019 року лідер політичної партії "Слуга Народу" Дмитро Разумков заявив, що у політичній партії "Слуга Народу" не буде людей, які працюватимуть на олігархів. "У нашій політичній силі не буде жодної людини, яку буде працювати на олігархів. Якщо вона буде працювати на олігархів - вона не буде в нашій політичній силі. І це я розцінюю як корупція. Це я розцінюю як порушення діючого законодавства. І я вас хочу запевнити, що не буде індульгенції для своїх. Всі будуть відповідати в рамках чинного законодавства", - сказав Разумков (відео 44:35-44:54).
Не виконано
Сказано 22 липня 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?t=2675&v=3I5OzzWZMj4&feature=youtu.be
  • https://gordonua.com/news/politics/arahamiya-predstaviteli-oligarhov-est-u-vseh-frakciy-rady-1557381.html

Результат

10 червня 2021 року голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія визнав, що серед представників "Слуга Народу" в парламенті є депутати, на яких впливають олігархи.

"Чи є вплив? Є, у всіх фракцій. Якщо якась фракція заявляє, що на неї немає впливу олігархів, вона бреше всім людям. Я відразу кажу. Ступінь впливу може бути різною, це може бути в тому числі точково - від питання до питання, наскільки він там хворобливий представникам фінансово-промислових груп. Але те, що представники олігархів є у всіх фракцій, то це не треба сперечатися. Ще раз кажу: якщо хтось буде говорити, що цього немає, то він просто бреше в очі ", - заявила Арахамія.

"Є представники регіонів, ну умовно. Наприклад, ти з Дніпра, там є великі заводи, і завжди у кого-то якісь знайомі, які працюють на цих заводах - якщо будеш приймати законопроект, який шкодить цьому заводу, то я вам гарантую , що будуть дзвінки всім депутатами і знайомим знайомих, що ні підтримуй, це нам шкодить і так далі. так воно працює ", - пояснив Арахамія.

Він додав, що це треба "комунікувати" і боротися з такими речами, а не приховувати їх.

Враховуючи, що голова депутатської фракції "Слуга народу" у ВРУ визнав вплив олігархів на власну депутатську фракцію, обіцянка отримує статус "не виконано".