Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський обіцяє зниження тарифів

17 липня 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв зниження тарифів. «Необхідний уряд і потрібне велике бажання. Ми вже навіть говорили з МВФ, зі Світовим банком, вони дуже боялися, що ми будемо різко знижувати тарифи. Не тому що вони проти, тому що вони не знають завдяки кому і завдяки чому. Щоб не було дірки в бюджеті. Тільки бажання. Ми це обов'язково зробимо. Ми вже знизили тарифи, мені здається, на 12%. Це мало, але це перший крок», – заявив Зеленський (відео 8:11).
Виконано
Сказано 17 липня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/hKJ7gOZ70CU?t=491
  • https://youtu.be/tMwWnMEC-VE?t=33300
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-narahuvannya-viznachennya-plati-za-teplovu-energiyu-ta-poslugi-z-centralizovanogo-opalennya-centralizovanogo-postachannya-garyachoyi-vodi-dlya-spozhivachiv-u-zvyazku-i241219
  • https://t.me/PMHoncharuk/267

Результат

24 грудня 2019 року Кабмін ухвалив рішення, яке дозволяє зменшити суму в платіжці за теплопостачання, від сьогодні теплопостачальники можуть перерахувати платіжки. «За нашими розрахунками, платіжка за грудень може бути вже нижча на 30%. Всі відповідні інструменти ми надали місцевій владі», – такими словами прем'єр Гончарук прокоментував постанову Кабміну № 1082.

Проте деякі експерти заявляють, що цифри у платіжках зменшаться на нижчий відсоток, а зменшення на 30% можливе якщо буде скорочення обсягів споживання за рахунок теплої погоди.

20 січня прем'єр Гончарук прозвітував, що платіжки на тепло та гарячу воду для громадян знижено до 30%. У 124 містах України здійснило перерахунок 131 підприємство теплокомуненерго.

Враховуючи те, що Кабмін знайшов модель для зниження вартості комунальних послуг, та не піддаючи сумніву розрахунки уряду, обіцянці присвоєно статус «виконано».