Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Петренко пообіцяв відремонтувати чоловічий корпус Лук’янівського СІЗО до кінця 2019 року

4 лютого 2019 року міністр юстиції України Павло Петренко пообіцяв відремонтувати чоловічий корпус Лук’янівського СІЗО до кінця 2019 року. «Найбільша проблема серед всіх СІЗО – це Київське СІЗО, тому що воно найбільше по всій країні і найбільш заповнене… В минулому році ми відремонтували один корпус… За цей рік ми взяли на себе зобов’язання відремонтувати найбільший корпус, так звану «Катьку», де знаходяться чоловіки. Уряд виділив кошти, і ми, я переконаний, до кінця року відремонтуємо цей корпус», – зазначив міністр (відео 54:20).
Архів
Сказано 4 лютого 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=o712IuVSkEU
  • https://ukr.segodnya.ua/politics/zamministra-yusticii-denis-chernyshov-dlya-tyuremnoy-reformy-prosim-20-mlrd-na-3-goda-1253250.html

Результат

15 квітня 2019 року заступник міністра юстиції Денис Чернишов зазначив, що з бюджету України було виділено 120 мільйонів гривень на ремонт Лук'янівського СІЗО. Але ремонт відповідного приміщення не проводиться, оскільки відсутні креслення ізоляторів. Потрібно проводити додаткове обстеження СІЗО, що вимагає додаткових витрат.

Враховуючи те, що 29 серпня 2019 року уряд Гройсмана було відправлено у відставку, та те, що заявлені терміни виконання не закінчилися, обіцянку було перенесено до розділу «архів».