Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Галасюк пообіцяв, що фракція зробить все щоб продукцію на Дністровську ГАЕС постачав український виробник

19 листопада 2018 року народний депутат України Віктор Галасюк пообіцяв, що фракція зробить все щоб продукцію на Дністровську ГАЕС постачав український виробник Перебуваючи з візитом на Харківському заводі "Турбоатом", Галасюк зазначив, що важливо закуповувати турбіни саме у вітчизняного виробника. Пряма мова: "Ми з Олегом Ляшко і командою радикальної партії зробимо все, щоб продукцію на Дністровську ГАЕС постачав саме український виробник. Підтримка українського виробника, пріоритет на замовлення українським заводам, зарплату українцям, податки до українського бюджету", - наголосив нардеп.(відео 1:16-1:35)
Архів
Сказано 17 листопада 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/R3XRmkucpjE?t=78
  • https://youtu.be/yXI1NplK6ZQ?t=176
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=65110

Результат

11 грудня 2018 року ведуча телеканалу "Україна" розповіла,як радикали домоглися державного інвестування на закупівлю турбін в Українського "Турбоатому", та поцікавилась ходом справи: " Ви вже згадали про "Турбоатом", ваша фракція допомогла їм з замовленням, бо компанія Укргідроенерго мала закупити китайські турбіни. Ви під час ухвалення бюджету домоглися, аби на 70% гроші заплановані, пішли на Українські турбіни, але скільки ми втрачаємо в ціні, адже ці матимемо потім повертати коштом бюджету?". На що Галасюк відповів:"Ми не втрачаємо, ми виграємо в ціні. Ви знаєте, я про цю ситуацію дізнався, коли перебував на Харківському "Турбоатомі", за дорученням Олег Валерійовича Ляшка і дізнався там, що підписаний меморандум з китайською компанією, щоб на 500 мільйонів доларів купити Китайські турбіни, замість Харківських "Турбоатом".Ми одразу включилися, подали з Олегом Валерійовичем поправку до державного бюджету, яку провели (в парламенті) і передбачили, що виключно держ гарантії можуть увійти на закупівлю гідро турбін, якщо це гідро турбіни Українського виробництва".

Радикали дійсно внесли 10 грудня 2018 року проект закону про зміни до бюджету щодо додаткового врегулювання запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації.

Однак, обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки", оскільки взагалі не відноситься до повноважень депутатів ВРУ.