Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кириленко запевняє, що Національний фонд досліджень вже з 2019 року зможе почати грантове фінансування науки

30 листопада 2018 року віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко взяв участь у засіданні Національної ради України з питань розвитку науки і технологій та пообіцяв, що Національний фонд досліджень вже з 2019 року зможе почати грантове фінансування науки. Кириленко звернувся до членів Нацради, у вступному слові наголосив, що після виконання передбачених Законом України «Про наукову і науково-технічну діяльність» процедур, пов’язаних з утворенням Національного фонду досліджень, фонд запрацює, будуть визначені пріоритети його діяльності, оголошені перші конкурси, розпочнеться укладання перших грантових угод.
Архів
Сказано 30 листопада 2018 р.

Джерело

  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/vyacheslav-kirilenko-nacionalnij-fond-doslidzhen-vzhe-z-nastupnogo-roku-zmozhe-pochati-grantove-finansuvannya-nauki?fbclid=IwAR3UHOo6nhdPtg0c0nIN0blzAKVdSPGioBI6AgSLZLS9gfvPaf-IsxqLhCQ
  • https://prm.ua/pro-noviy-standart-bazovoyi-osviti-inklyuziyu-ta-antibuling-derzhzamovlennya-ta-granti-dlya-naukovtsiv-liliya-grinevich-u-eksklyuzivnomu-interv-yu-prm-ua/
  • Лист від МОН від 28 серпня 2019 року

Результат

20 лютого 2019 року міністр освіти і науки України Лілія Гриневич розповіла про ситуацію з Національним фондом досліджень, зазначивши, що для того, щоб фонд почав працювати, потрібен час. Також міністр повідомила, що наразі стоїть питання приміщення фонду, а також заробітної платні працівників, які обслуговують діяльність фонду.

Станом на серпень 2019 року Національний фонд досліджень не почав повноцінно функціонувати та виконувати завдання.

Враховуючи те, що 29 серпня 2019 року уряд Гройсмана було відправлено у відставку, та те, що заявлені терміни виконання не закінчилися, обіцянку було перенесено до розділу «архів».