Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий заявив, що проти підняття тарифу до 9 гривень

25 жовтня 2018 року міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що проти підняття тарифу до 9 гривень.
Виконано
Сказано 5 листопада 2018 р.

Джерело

  • https://wz.lviv.ua/news/380070-apetyty-pereviznykiv-abo-proizd-po-9-hryven-abo-marshrutky-lyshe-do-2000
  • https://www.youtube.com/watch?v=zioypKlcRH8
  • https://wz.lviv.ua/news/381164-yakshcho-pidvyshchat-taryf-za-proizd-kazhut-u-merii-to-pensionery-izdytymut-bezkoshtovno
  • https://zaxid.net/privatni_perevizniki_pogodilis_bezkoshtovno_perevoziti_pensioneriv_n1470887

Результат

19 листопада 2018 року міський голова Львова Андрій Садовий озвучив позицію мерії Львова щодо тарифів на проїзд в автобусному транспорті: місто не підтримує підняття тарифу, оскільки зараз це недопустимо і фінансово мешканці не готові оплачувати більше. Приватні перевізники повинні повернутись до практики безкоштовного перевезення пенсіонерів.

Станом на 26 листопада 2018 року посадовці управління транспорту Львівської міської ради готові спілкуватися з перевізниками про коригування тарифу, але за умови безкоштовного перевезення пенсіонерів. Зараз пасажири пенсійного віку платять повну вартість за проїзд, не мають жодних пільг (крім автобусів комунального АТП-1). З 1 грудня 2018 року власники маршрутів Львова вимагають підвищити тариф на проїзд із 5 до 9 гривень.

29 листопада 2018 року приватні перевізники Львова погодились на вимогу Львівської міськради відновити безкоштовний проїзд для пенсіонерів. Тепер місто зможе розпочати процес перегляду тарифу на проїзд. Заступник керівника департаменту з питань ЖКГ міськради Андрій Білий повідомив, що комунальний перевізник АТП-1 весь цей час не зупинявся надавати послугу з перевезення пенсіонерам безоплатно, попри фінансові збитки. Найближчим часом вартість проїзду у приватних перевізників піднімуть до 7-8 грн, новий тариф у місті затвердять протягом найближчих півтора місяця. У бюджеті Львова на 2019 рік закладено 240 млн грн компенсації перевізникам за пільговиків. У цій сумі, зокрема, закладена компенсація і за перевезення пенсіонерів.

Міській владі вдалось домовитись з перевізниками та не допустити транспортного колапсу. Комунальне підприємство здійснювало перевезення пасажирів, пільгове в тому числі протягом всього часу. Пільгове перевезення в маршрутках було відновлене, а тариф збираються підняти, однак не до 9 гривень. Враховуючи перераховане, обіцянка отримує статус виконаної.