Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кодола пообіцяв вимагати публічного звіту Міністерства оборони щодо вибухів складів боєприпасів в Ічні

11 жовтня 2018 року народний депутат України Олександр Кодола пообіцяв вимагати публічного звіту Міністерства оборони щодо вибухів складів боєприпасів в Ічні, Балаклії та Калинівці. В інтерв'ю одного з телеканалів по телефону нардеп заявив: "Ми будемо вимагати публічного звіту Міноборони перед суспільством, що стосується вибухів на військових складах не тільки в Ічні, а й попередніх Балаклії та Калинівці. Це потрібно зробити відкрито та прозоро, щоб всі розуміли хто винний і ці особи повинні бути покарані" (відео:0:35).
Виконано
Сказано 11 жовтня 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/oleksandr.mihalich/videos/1939233282836155/
  • https://www.facebook.com/
  • https://www.youtube.com/watch?v=A-yKMMoWFrg
  • https://www.youtube.com/watch?v=C9GZ8hHnpRI
  • http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/6933.html

Результат

Для уточнення інформації ми запитали в мережі "Фейсбук" у депутата як саме він планує вимагати публічного звіту Міністерства оборони щодо вибухів складів боєприпасів в Ічні, Балаклії та Калинівці. Нардеп планує провести брифінг, де буде звертатися до Міноборони з проханням звітувати з цього приводу. Також, щодо цієї ситуації буде підготовлено запит, в тому числі з вимогою звітувати.

16 жовтня Олександр Кодола дав брифінг, в ході якого вимагав публічного звіту керівника Генерального штабу, міністра оборони щодо всіх чотирьох вибухів, які відбулись на протязі останніх трьох років на складах боєприпасів. Які наслідки, які будуть зроблені, висновки та хто буде притягнутий до відповідальності – всі ці питання звучали у зверненні парламентарія. Також нардеп звернувся до уряду з проханням оперативно відшкодувати всі збитки, які були заподіяні людям (відео:06:50; 03:25-друге відео).

19 жовтня в залі парламенту було оголошено запити народних депутатів, у тому числі і Олександра Кодоли з вимогою до міністра оборони публічно відзвітувати щодо вибухів на складах боєприпасів поблизу Ічні, в Балаклії, Сватовому та Калинівці.

Обіцянку нардеп виконав.