Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Бурбак запевнив, що фракція "Народного фронту" підтримає законопроект № 5670-д про українську мову, який рекомендував профільний комітет

3 жовтня 2018 року народний депутат України Максим Бурбак запевнив, що фракція "Народного фронту" підтримає законопроект про українську мову, який рекомендував профільний комітет ВРУ. В ефірі телеканалу нардеп заявив: "Ми на фракції розглядали всі законопроекти про мову будемо голосувати за законопроект, розроблений комітетом, де враховані пропозиції різних фракцій, адже завтра треба зробити все для того, щоб на табло було 226 голосів. Тому будемо голосувати за законопроект з рискою д (№5670-д) для того, щоб зібрати максимально голоси і такий важливий законопроект був прийнятий (відео:0:50).
Виконано
Сказано 3 жовтня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=BAldYQ3W3jk
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=20265
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=23388

Результат

4 жовтня Верховна Рада ухвалила за основу проект закону №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Фракція "Народного фронту" майже всім складом присутніх підтримала вказаний законопроект.

25 квітня 2019 року Верховна Рада України прийняла законопроект №5670-д "Забезпечення функціонування української мови як державної." Максим Бурбак і "Народний фронт" підтримали цей законопроект.