Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Бурбак запевнив, що фракція "Народного фронту" підтримає законопроект щодо продовження особливого порядку самоврядування в окремих районах Донбасу

3 жовтня 2018 року народний депутат України Максим Бурбак запевнив, що фракція "Народного фронту" підтримає законопроект президента щодо продовження особливого порядку самоврядування в окремих районах Донбасу. В ефірі телеканалу нардеп заявив: "Під час звернення до парламенту президент сказав, що потрібно це продовжувати, адже цей законопроект – суттєве продовження і посилення санкцій заходу проти країни-агресора. Тому фракція НФ буде підтримувати, ми це робили рік тому, і попри шалену критику і фейкові заяви різних політиків, ми бачимо, що позиції заходу в підтримці України не змінились, санкції посилюються і суттєво розширюються і ми повинні зробити все для того, щоб це було продовжено в наступному році" (відео:0:10).
Виконано
Сказано 3 жовтня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=BAldYQ3W3jk
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=64725
  • https://112.ua/politika/parlament-prodlil-osobyy-status-donbassa-do-31-dekabrya-2019-goda-464730.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=20246

Результат

На початку жовтня Верховна Рада ухвалила проект закону №9153 "Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", який передбачає продовження особливого статусу Донбасу до 31 грудня 2019 року.

Фракція "Народного фронту" майже всім складом присутніх голосувала за вказаний законопроект, тому обіцянку вважаємо виконаною.