Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий пообіцяв повернути будівлю музею монастирю Свято-Іванівської Лаври

13 серпня 2018 року міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв повернути адміністративний корпус музею народної архітектури монастирю Свято-Іванівської Лаври Студійського Уставу Української греко-католицької Церкви. "Ми беремо зобов'язання перед громадою міста Львова, перед всією церковною спільнотою, що ми будемо швидко рухатися і постане красень інформаційний центр, який буде прославляти ім'я Шептицького. Що ми збудуємо нову будівлю для адміністративного корпусу. Що ми збудуємо нову будівлю для фондосховища і ми з великою честю повернемо для церкви, для лаври будівлю, яка по праву належить їм тому, що вона була збудована за церковні гроші. Сьогодні, громада міста бере на себе дуже велика зобов'язання. Ми повинні збудувати новий просвітницький центр. Ми повинні збудувати новий адміністративний корпус для музею, нове фондосховище. І ми повинні передати лаврі будівлю адміністративного корпусу, яка була збудована для монашої спільноти", - заявив мер (відео 01:10-02:05) (відео 04:18-04:55).
У процесі
Сказано 13 серпня 2018 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=EUyv_2-dJZI
  • https://varianty.lviv.ua/61111-proekt-budivnytstva-u-muzei-narodnoi-arkhitektury-i-pobutu-rozrobliatyme-instytut-ekolohii-karpat
  • Лист від Львівської міської ради від 25.01.2022 року

Результат

25 січня 2022 року Львівська міська рада повідомила, що повернення адміністративного корпусу монастирю Свято-Іванівської Лаври на даний момент неможливе, оскільки триває будівництво нового адміністративного корпусу Музею народної архітектури та побуту ім. К. Шептицького.

Нагадаємо про перебіг подій:

Станом на 10 квітня 2019 року Музей народної архітектури і побуту ім. К. Шептицького замовив проект зведення нових споруд на своїй території у Інституту екології Карпат. Відповідно до вимог вказаних до проекту передбачається визначити спосіб функціонування та можливості перспективного розвитку історико-культурного комплексу та інфраструктури музею з врахуванням функціонування і перспектив розвитку монастиря Свято-Іванівської лаври; сформулювати вимоги та рекомендації, щодо впорядкування території музейного комплексу та монастиря Свято-Іванівська лавра.

Відповідно до Стратегії розвитку Шевченківського гаю до 2027 року, передбачається зведення нових об'єктів на території музею: інформаційно-освітній центр, фондосховище і новий адмінкорпус. Після введення цих споруд у експлуатацію існуючий адміністративний корпус музею сакралізують та передадуть для монастиря Свято-Іванівської лаври Студійського Уставу УГКЦ.