Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Вінниці

Моргунов пообіцяв модернізувати комунальну систему збору та вивезення сміття

20 серпня 2018 року міський голова Вінниці Сергій Моргунов пообіцяв модернізувати комунальну систему збору та вивезення сміття, починаючи від сортування сміття у себе вдома – до його утилізації за екологічними стандартами. Перші підземні сміттєві контейнери у Вінниці уже використовуються. Розташовані вони на розі вулиць Гоголя та Толстого.
Архів
Сказано 20 серпня 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/SAMorgunov/posts/1127180117433083?__tn__=-R
  • https://www.facebook.com/SAMorgunov/posts/1401414213343004?__tn__=-R
  • Лист начальника відділу звернень апарату міської ради та її виконкому Ірини Єлізароваої
  • Лист начальника відділу звернень апарату міської ради та її виконкому Ірини Єлізароваої

Результат

Аналогічну обіцянку вже зафіксовано в базі "Слово і діло", тому її, як дублюючу відправлено до розділу "Архів".

Врамках проекту «Екологічне місто» у м. Вінниці запроваджена система роздільного збору побутових відходів. Мешканці розділяють сміття ще на стадії його утворення (в домогосподарствах) на дві фракції: «сухі» та «вологі» відходи.

Було придбано три окремих сміттєвози, додатково закуплено та розміщено 350 контейнерів під збір та вивезення «сухої» фракції побутових відходів. «Суха» фракція вивозиться окремими сміттєвозами на сміттєсортувальну станцію, розташовану на міському полігоні побутових відходів.

Також на сьогодні по м. Вінниця розташовано 1980 контейнерів євро зразка.

У 2016 році було встановлено три соціальні контейнери для збору непотрібних речей, які передавались нужденним.

Проєкт по впровадженню роздільного збору побутових відходів супроводжувався інформаційною компанією з залученням місцевих медіа та інтернет-ресурсів. Розроблено та розповсюджено безліч поліграфічних матеріалів (флаєра, наліпки, банера, сітілайти, білборди), транслювались відеоролики соціальної реклами на місцевому телебаченню, проведено понад 50 роз'яснювальних екскурсій на сміттєсортувальній станції.

Проводилась інформаційна робота щодо сортування відходів, спрямована на молоде покоління. Робота з населенням щодо популяризації сортування відходів продовжується.

Нагадаємо попередній хід подій:

26 вересня 2019 року завершилось облаштування підземного майданчика для збору сміття.

Станом на 19 вересня 2019 року в період з 2015 року на території міської об'єднаної територіальної громади впроваджено двофракційну схему роздільного збору побутових відходів. Щорічно оновлюється контейнерний парк та автомобілів для вивезення побутових відходів.

Утилізація відходів відбувається методом сортування на сміттєсортувальній станції.

Окрім того, з польським інвестором підписано Меморандум «Про співробітництво та організацію взаємовідносин з реалізації інвестиційного проєкту «Будівництво сміттєпереробного заводу та створення сучасної системи збору побутових відходів у м. Вінниця».