Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Савченко пообіцяв добитись компенсації бджолярам у зв'язку з помором бджіл

25 травня 2018 року голова Волинської ОДА Олександр Савченко пообіцяв добитись компенсації власникам бджіл у селах Літин та Новий двір, які втратили своїх бджіл через застосування мінеральних добрив на полях у Турійському районі. За даними загинуло близько 400 сімей бджіл."Тому цей факт буде під контролем громадськості розслідуваний. Звичайно ми доб'ємося, в першу чергу, компенсації цим людям за бджіл", - заявив Олександр Савченко (02:40-03:35).
Виконано
Сказано 25 травня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=zlkclBZEPtQ
  • https://www.youtube.com/watch?v=DLlYn1tQleg
  • Лист керівника апарату Волинської ОДА Богдана Гончарука

Результат

Станом на 13 червня 2018 року проведено 5 засідань робочої групи у цьому питанні. Двічі проведено обстеження пасік. Було проведено збір проб та направлено зразки на перевірку. За результатами в матеріалах виявлена надлишкова кількість пестицидів. З 10 пасічниками проведено розрахунок по компенсації часткових втрат, робота в цьому напрямку продовжується (відео 07:08-08:53).

Станом на 18 липня 2018 року робочою групою рекомендовано врегулювати питання відшкодування понесених втрат пасічникам шляхом порозуміння та віднайдення компромісного рішення. З більшістю власників знайдено порозуміння, а 4 пасічники принципово заявили, що будуть вирішувати питання в судовому порядку. Головою ОДА доручено юридичному управлінню надати юридичний супровід пасічникам, які будуть звертатись до суду. Загалом, із 12 пасічниками проведено розрахунок по компенсації часткових витрат.