Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Матківський повідомив, що "Народний контроль" буде підтримувати рішення про Антикорупційний суд в Україні

21 травня 2018 року народний депутат України Богдан Матківський повідомив, що "Народний контроль" буде активно голосувати та підтримувати рішення про Антикорупційний суд в Україні.Відео (18 :16).
Виконано
Сказано 21 травня 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/Rf1kKzVzoUQ?t=18m17s
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=18885
  • https://ua.interfax.com.ua/news/political/510475.html

Результат

7 червня 2018 року Верховна Рада схвалила в другому читанні і в цілому президентський законопроект (№7440) про Вищий антикорупційний суд.

Закон визначає порядок проведення конкурсу з відбору антикорупційних суддів.

Претенденти на посаду судді подаватимуть до Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) документи для участі в конкурсі.Рішення щодо відповідності такого кандидата критеріям доброчесності приймається більшістю від загального складу ВККС і членів громадської ради міжнародних експертів за умови, що за нього проголосували не менше половини членів цієї ради.

Крім того, за запитом не менш ніж трьох членів громадської ради перед спільним спеціальним засіданням ВККС і ради може проводитися попередню співбесіду з кандидатами в судді Вищого антикорупційного суду, в якому мають взяти участь не менше 6 членів ВККС.

Народні депутати України з "Народного контролю" Мусій, Антонищак, Добродомов і Маківського підтримали даний законопроект № 7440