Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Фищук запевнив, що справа загибелі дитини буде доведена до кінця

26 березня 2018 року голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук запевнив, що справа загибелі дитини буде доведена до кінця. По кожному окремому випадку збирається комісія, щоб з'ясувати всі обставини. На тому, що у разі виявлення фактів помилки, медик понесе покарання, наголосив очільник області (відео 12:15-13:25). Це пов'язано з тим, що у Чернівцях батьки новонародженої дитини звинувачують лікарів пологового будинку в бездіяльності, що призвела до смерті їхньої дитини.
Архів
Сказано 26 березня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=PJnBnPOF8OY&feature=youtu.be&t=12m43s
  • https://tsn.ua/ukrayina/u-pologovomu-budinku-v-chernivcyah-zagadkovo-mrut-malyuki-1129389.html
  • Лист голови Чернівецької ОДА
  • Лист голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука
  • https://www.president.gov.ua/documents/3892018-25566

Результат

За інформацією Чернівецької ОДА станом на 2 листопада 2018 року випадок надання медичної допомоги дитині Куриленко розглянутий засіданням клінічно-експертної комісії. За її результатами допомога надавалась своєчасно та в повному обсязі та відповідала уніфікованим стандартам МОЗ. Комісія дійшла висновку, що батьки новонародженої дитини не були повною мірою поінформовані з питань ризиків, про стан здоров'я та перебіг захворювання дитини. Висновок надіслано в установу для вжиття заходів. Випадок знаходиться на контролі керівництва області.

23 листопада 2018 року Президент України підписав Указ "Про звільнення О.Фищука з посади голови Чернівецької обласної державної адміністрації" згідно з поданою ним заявою. Враховуючи те, що винними комісія визнала батьків, а не медиків, яких можна було б покарати, обіцянка переноситься до архіву.