Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Бурбак заявив, що фракція НФ розробить законопроекти щодо вступу України в НАТО та до ЄС, якщо такі ініціативи не розробить Президент

17 квітня 2018 року народний депутат України Максим Бурбак заявив, що фракція "Народного фронту" розробить законопроекти щодо вступу України в НАТО та до Європейського Союзу (відео:10:27). За словами нардепа, фракція чекає відповідні законодавчі ініціативи від президента, але самостійно готова їх розробити.
Архів
Сказано 17 квітня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=B29z1deov0U
  • https://www.facebook.com/nfront.org.ua/posts/2174554756110848
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19180
  • https://www.pravda.com.ua/news/2018/09/4/7191024/

Результат

У червні Верховна Рада ухвалила проект закону "Про національну безпеку України" №8068, який вводить цивільний контроль сектору безпеки і оборони. Цивільні високопоставлені особи (президент, парламент, уряд та інші), а також громадськість мають право контролювати сферу оборони, зокрема, на що спрямовуються гроші. Виняток – тільки проекти з грифом "державна таємниця". Згідно з документом, витрати на оборонний сектор становлять не менше 5% від запланованого обсягу ВВП, причому як мінімум 3% - на фінансування сил оборони. Передбачається, що сектор безпеки і оборони –система органів державної влади, яка в тому числі включає держоргани спеціального призначення з правоохоронними функціями.

За словами представника НФ Андрія Тетерука, закон покликаний суттєво посилити безпековий сектор України та підготувати нашу країну до вступу в НАТО.

Фракція "Народного фронту" майже всім складом присутніх підтримала вказаний законопроект.

На початку вересня президент Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору).

Оскільки умова, за якої обіцянка могла б отримати відповідний статус не була дотримана (президент вніс законопроект), вона переноситься в категорію "архівні".