Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань бюджету

Гончаренко пообіцяв, що звернеться до правоохоронних органів з вимогою розслідувати ситуацію на "Широкому Лані"

15 березня 2018 року народний депутат України Олексій Гончаренко пообіцяв, що звернеться до правоохоронних органів з вимогою розслідувати ситуацію на "Широкому Лані": хто винен в даній ситуації, що з грошима, як гроші були освоєні, виділені на облаштування матеріальної бази "Широкий Лан" . Отриману інформацію народний депутат передасть в тому числі на 112 канал. Відео (40: 49; 41: 27). Нагадаємо, що в 2017 році на поліпшення матеріальної бази навчальних центрів Збройних сил України виділено 250 млн грн. Про це на брифінгу повідомив прес-секретар Міноборони Максим Праута. Майже 100 млн - на будівництво табірного містечка на полігоні "Широкий Лан". Він також зазначив, що на "Широкому Лані" вже почалися роботи з будівництва 11 сучасних казарм.
Виконано
Сказано 14 березня 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/kuju1EOxmO4?t=40m49s
  • https://www.segodnya.ua/ukraine/uchebnye-centry-vsu-poluchat-250-mln-grn-finansirovaniya-1030631.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr41D?kodzap=52538&koddep=17984
  • 2

Результат

16 березня 2018 року Гончаренко Олексій направив депутатський запит до Міністерства оборони України Полтораку Степану Тимофійовичу щодо вжиття невідкладних заходів для встановлення і дослідження обставин і фактів, що призвели до пожежі на загальновійськовому полігоні "Широкий Лан", внаслідок чого загинув один та постраждали семеро військовослужбовців Збройних сил України. В тому числі, взяття під особистий контроль, в межах компетенції:- проведення перевірки інформації, оприлюдненої у багатьох ЗМІ України, про наявність ознак розкрадання державних коштів під час здійснення будівництва бригадного табору на полігоні "Широкий лан", загальний кошторис якого складає близько 370 мільйонів гривень; - проведення досудового розслідування в рамках двох кримінальних проваджень, відритих за частиною 2 статті 412 КК України "Необережне знищення або пошкодження військового майна, що призвело до тяжких наслідків" та за частиною 3 статті 425 КК України "Недбале ставлення до військової служби".

3 квітня нардеп отримав відповідь від профільного міністерства.

Олексій Гончаренко надав копії відповідей на його депутатський запит від правоохоронних органів, що свідчать наступне:

15 березня 2018 року Генпрокуратура повідомила, що установлено, що 10.03.2018 військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону за фактом недбалого ставлення військових службових осіб до служби при організації розміщення особового складу на полігоні «Широкий Лан» розпочато кримінальне провадження №42018150410000029 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. З ст. 425 КК України. Слідством, крім інших питань, перевіряється законність проведення тендерів, укладання Міністерством оборони України договорів про закупівлю за бюджетні кошти товарів, робіт і послуг для облаштування об’єктів полігону, своєчасність і повнота виконання цих договорів. З цією метою призначено аудит, проведення якого триває.

Крім того, 13.03.2018 військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018150410000033 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 412 КК України, за фактом пожежі в наметі протитанкового артилерійського дивізіону військової частини А0501, внаслідок якої загинув солдат Хованець І.В. та ще сім військовослужбовців отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Досудове розслідування в указаних кримінальних провадженнях триває і контролюється Генеральною прокуратурою України.

29 березня 2018 року у Міністерстві оборони і України було розглянуто депутатський запит оголошений на засіданні Верховної Ради України 16 березня 2018 року, щодо вжиття невідкладних заходів для встановлення і дослідження обставин і фактів, які призвели до пожежі на загальновійськовому полігоні “Широкий Лан”, внаслідок чого загинув один, постраждали семеро військовослужбовців Збройних Сил України, а також щодо перевірки інформації, оприлюдненої в засобах масової інформації України, про наявність розкрадання державних коштів під час здійснення будівництва бригадного табору на полігоні “Широкий Лан”.

Міноборони повідомляє, що за фактом пожежі на загальновійськовому полі “Широкий Лан” проводяться:

- службове розслідування комісією Міністерства оборони України; службове розслідування комісією Військової служби правопорядку у Збройних Силах України; •

- службове розслідування комісією військової частини А0501; досудове розслідування та відповідні слідчі дії працівниками правоохоронних органів.

- Службові та досудове розслідування тривають.

- Перевірка інформації, оприлюдненої в засобах масової інформації, стосовно ознак розкрадання державних коштів під час здійснення будівництва бригадного табору на полігоні “Широкий Лан” в компетенції відповідних правоохоронних органів.