Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко запевняє, що у 2018 році розпочнеться заочний судовий процес над екс-віце-прем'єр-міністром Арбузовим

20 лютого 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко запевнив, що у 2018 році розпочнеться заочний судовий процес над екс-віце-прем'єр-міністром Сергієм Арбузовим. «Найбільша увага до справ Майдану цього року буде уже не на стадії досудового слідства, а уже в судових засіданнях... Але головним наслідком діяльності цього року є те, що до суду піде справа по заочному засудженню підозрюваних Януковича, Захарченка, Якименка, Коряка та інших посадовців за дії та накази, що призвели до насилля і розстрілів на Майдані... Цього року почнуться судові процеси над членами організованого злочинного угрупування Януковича, зокрема Азарова, Арбузова, Курченка, Клименка, Ставицького, самого Януковича, Захарченка, Якименка», – заявив Луценко (відео 0:30, 1:30, 10:40).
Не виконано
Сказано 20 лютого 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/erzMIHzsCJo?t=10m40s
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2571958-sud-zobovazav-gpu-vidnoviti-rozsliduvanna-spravi-arbuzova.html
  • https://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=243666

Результат

Станом на початок листопада 2018 року Печерський райсуд Києва скасував рішення ГПУ про призупинення розслідування у справі щодо колишнього голови Нацбанку Сергія Арбузова за підозрою у розтраті державних коштів для створення телеканалу «БТБ».

17 січня 2019 року Генеральною прокуратурою України було завершено досудове розслідування справи колишнього Голови Національного банку України та першого віце-прем'єр-міністра України Арбузова, якому інкримінується зловживання своїм службовим становищем у складі злочинної організації, що призвело до розтрати активів Нацбанку на суму 220 мільйонів гривень.

Після ознайомлення з матеріалами провадження, справа буде передана до суду. Враховуючи те, що справу Сергія Арбузова не було передано до суду у 2018 році, обіцянка отримує статус «не виконано».