Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Подоляк обіцяє підтримувати закони, які забезпечать проведення реальної децентралізації влади у сфері будівництва та архітектури

На позачергових парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №116 Ірина Подоляк у своїй передвиборній програмі обіцяє підтримувати закони, які забезпечать проведення реальної децентралізації влади через отримання реальних повноважень у сфері будівництва та архітектури
Виконано
Сказано 22 вересня 2014 р.

Джерело

  • // http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=9985
  • // http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=9985
  • 1
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1437
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5150

Результат

Згідно з Проектом Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг № 2984.

Законопроектом пропонується віднести до повноважень органів місцевого самоврядування та місцевих державних адміністрацій надання адміністративних послуг, що мають найбільший попит серед жителів територіальних громад.Законопроектом також пропонується спростити процедуру отримання інформації з Державного земельного кадастру. При цьому, право на надання такої інформації матимуть посадові особи органів місцевого самоврядування, в тому числі і адміністратори центрів надання адміністративних послуг. Інформація з Державного земельного кадастру надаватиметься також в електронній формі, в першу чергу нотаріусам і державним реєстраторами речових прав, що дозволить забезпечити швидке та комплексне надання ними послуг.

Ірина Подоляк не голосувала за даний законопроект.

Згідно з Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань регулювання містобудівної діяльності та державного архітектурно-будівельного контролю» № 1546 (далі – проект акта) розроблено Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України .

Виходячи з необхідності децентралізації системи державного управління та передачі максимальної кількості функцій і повноважень із загальнодержавного на місцевий рівень, існує потреба у реформуванні діючої на сьогодні системи державного архітектурно-будівельного контролю.

Актуальним також залишається завдання з подальшого удосконалення дозвільної системи у сфері будівництва.

Метою проекту акта є удосконалення містобудівної діяльності, спрощення дозвільних та погоджувальних процедур у будівництві та удосконалення системи державного архітектурно-будівельного контролю і нагляду.

Для цього пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів, які передбачають:

надання (отримання, реєстрацію) документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, здійснення державного архітектурно-будівельного контролю та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів:

- виконавчими органами сільських, селищних, міських рад з питань державного архітектурно-будівельного контролю – щодо об’єктів, розташованих на території населених пунктів; тощо.

Ірина Подоляк підтримала даний законопроект № 1546.