Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Князєв планує відмовитися від моделей застарілого озброєння та засобів захисту Національної поліції

10 жовтня 2017 року голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що має намір відмовитися від моделей застарілого озброєння та засобів захисту Національної поліції (відео 2:55).
Виконано
Сказано 10 жовтня 2017 р.

Джерело

  • https://www.npu.gov.ua/uk/publish/article/2198000
  • https://www.5.ua/suspilstvo/natspolitsiia-vidmovliaietsia-vid-avtomativ-kalashnykova-chym-zaminiat-189071.html
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/sergij-knyazyev-prozvituvav-pro-reformuvannya-policiyi-ukrayini-za-ostanni-25-roki-ta-podav-u-vidstavku
  • https://www.naiau.kiev.ua/files/news/2018/Zvit_NPU_2018.pdf

Результат

Відповідно до звіту Нацполіції за 2018 рік, було розпочато процес відходу від використання радянського озброєння та переходу до сучасних європейських стандартів. Для спецпідрозділу КОРД замість «автомату Калашникова» закупили близько 300 автоматів Z-15 українського виробника. Для патрульної поліції закупили автомати МР-5.

У березні 2019 року стало відомо, що Нацполіція вже ухвалила рішення про закупівлю німецьких пістолетів-кулеметів, якими буде забезпечений кожен патрульний наряд.

Відповідно до звіту голови Нацполіції від вересня 2019 року, проведено масштабне переозброєння підрозділів поліції особливого призначення новими видами стрілецької зброї, які відповідають сучасним вимогам, що висуваються до стрілецької зброї. Так, поліція закупила 977 комплектів штурмових автоматичних гвинтівок «UAR-15» та снайперських гвинтівок «UAR-08/10». Спецпідрозділи патрульної поліції та поліції особливого призначення вже оснащені 2000 комплектами 9-мм пістолетами-кулеметами МР-5. Також варто зазначити, що протягом останніх років підрозділи поліції забезпечувалися новим форменним одягом та новими засобами захисту.

Враховуючи цю інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».