Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України

Синютка заявив, що Львівська область буде першою, в якій впровадять систему монетизації пільг на проїзд

26 грудня 2017 року голова Львівської ОДА Олег Синютка заявив, що Львівська область буде першою, в якій впровадять систему монетизації пільг. "Я переконаний, що ми будемо першою областю в Україні де буде впроваджена ця система (монетизації пільг)" - зазначив очільник області (відео 09:36-10:35).
Виконано
Сказано 26 грудня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=dgkgB6KVIYI
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/uryad-zrobiv-rishuchij-krok-u-napryamku-monetizaciyi-pilg-na-proyizd
  • https://www.youtube.com/watch?v=Ti44SDVswVQ
  • https://vn.20minut.ua/Podii/monetizatsiya-pilg-u-transporti-viznachili-hto-ta-skilki-otrimae-grosh-10691647.html
  • https://dyvys.info/2018/05/22/vzhe-odyn-rajon-ta-misto-na-lvivshhyni-pryjnyaly-rishennya-shhodo-monetyzatsiyi-pilg-na-proyizd/
  • https://ukr.segodnya.ua/economics/enews/monetizaciya-lgot-na-proezd-zarabotala-v-morshine-chto-iz-etogo-vyshlo-1166924.html

Результат

4 березня 2018 року на засіданні Уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України "Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах". Документом затверджується Порядок надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах, яким передбачається надання замість пільг компенсації, розмір якої щорічно буде визначатись обласними, Київською міською державними адміністраціями на відповідний рік. Прийняття акта надає можливість органам місцевого самоврядування надавати пільги окремим категоріям громадян з оплати проїзду у готівковій формі.

2 травня 2018 року Олег Синютка прокоментував ситуацію з впровадженням монетизації пільг, а саме зазначив, що відповідно постанови Кабміну область не впорається з виплатами. Область першою в Україні прийняла розпорядження про базовий розрахунок по монетизації (135 грн) (відео 33:50-35:35).

14 травня 2018 року Вінницькі чиновники доробили порядок виплат та розрахували скільки коштуватиме ця монетизація. Рішення про запуск нової системи мають ще прийняти в мерії.

Станом на 22 травня 2018 року на Львівщині Пустомитівський район і місто Моршин вже прийняли відповідні рішення щодо монетизації пільг на проїзд у громадському транспорті.

За інформацією станом на 31 серпня 2018 року на Львівщині у місті Моршин було вже реалізовано монетизацію пільг на проїзд у транспорті. Пільговики отримують по 135 гривень на місяць, що дозволяє скористатись 27 поїздками в місяць. Моршин став першим містом в Україні де було впроваджено монетизацію проїзду пільговим категоріям громадян. Обіцянка є виконаною.